Voedingsadvies is beschikbaar op de volgende locaties:

Voel jij je vaak moe en energieloos? Lukt het je maar niet om die laatste vijf kilo te verliezen? Of heb je misschien de behoefte om gezonder te leven, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Een gezonde levensstijl begint onder meer met de juiste voeding. Maar wat is gezonde voeding? En hoe weet je nou wat voor jou het beste werkt? Gezondheidsgilde reikt je de juiste handvatten aan zodat jij je leven zelf positief kunt beïnvloeden.

Je bent wat je eet

Wist je dat 98% van de atomen in ons lichaam binnen een jaar worden vervangen? Zo hebben we iedere drie maanden een volkomen nieuw skelet. Ook worden alle levercellen om de zoveel weken vernieuwd, evenals onze maagcellen. Elke 30 dagen creëert het lichaam een volledig nieuwe huid. Ook de eiwitstructuren in de spieren ondergaan een constant proces van afbraak en opbouw. Kortom, iedere cel in ons lichaam wordt uiteindelijk gerecycled. Het is dus nooit te laat om gezonder te gaan eten! 

Gezonde voeding

Voedingstoffen zijn de bouwstenen van ons lichaam. Zonder gezonde voeding functioneert ons lichaam simpelweg niet naar behoren. En dan hebben we het niet alleen over onze fysieke gezondheid. Voeding heeft namelijk ook invloed op onze mentale gezondheid. Reden te meer om een gezond dieet te volgen, bestaande uit de juiste macronutriënten en micronutriënten. Macro-wattes? Geen paniek, als je bij ons aan de slag gaat ontvang je van ons een persoonlijk document waarin we in detail ingaan op wat jouw lichaam precies nodig heeft.

Je leven zelf positief beïnvloeden

Hoe komt het dat jij bent waar je nu bent? Zit je in een ratrace, waardoor gezond eten er te vaak bij inschiet? Of is er wellicht sprake van een specifiek ziektebeeld zoals Diabetes type 2? Wat de oorzaak ook mag zijn, het is ons ultieme doel om jou inzicht te geven in hoe jij jouw leven zelf positief kunt beïnvloeden. We beperken ons hierbij niet alleen tot voeding, want ook beweging, ontspanning en slaap zijn onderdeel van een gezonde levensstijl.

Voorbeelden

Klachten en specifieke ziektebeelden die wij behandelen:

  • Traag werkende schildklier
  • PMS-klachten
  • Overgangsklachten
  • Diabetes Type 2
  • Hormonale disbalans
  • Slaapproblemen
  • Chronische vermoeidheid

Advies op maat

Geen mens is gelijk dus maken we een advies ‘op maat’. We beginnen met een uitgebreide intake en stellen aan de hand daarvan een stappenplan met concrete doelen op. De start van een bewust leven begint namelijk met het stellen van realistische doelen. Uiteraard houden we bij het opstellen van deze doelen rekening met jouw niveau. We luisteren naar jouw behoeften, houden rekening met eventuele beperkingen en creëren voldoende variatie. Om jouw doelen te verwezenlijken en het behaalde te kunnen vasthouden, reiken we jou de juiste kennis en vaardigheden aan. Daarnaast ondersteunen en begeleiden we je waar nodig.

EMB-test

Heb je weinig energie, moeite met afvallen of heb je slaapproblemen? Dan kan er sprake zijn van een disbalans in jouw lichaam. Binnen Gezondheidsgilde bieden we daarom ook een EMB-test aan. Dit is een bloedtest, waarmee je veel te weten kan komen over eventuele verstoringen in je lichaam.

Ervaar je terugkerende gezondheidsklachten of is er sprake van een specifiek ziektebeeld? In dat geval koppelen we je aan één van onze orthomoleculair therapeuten. Een orthomoleculair therapeut richt zich op het verbeteren van de gezondheid en streeft hierbij naar een optimale balans in het lichaam, waarbij de juiste voedingsstoffen in de juiste verhouding aanwezig zijn. Met het uiteindelijke doel om de natuurlijke balans te herstellen, zodat het lichaam zichzelf kan genezen.

het
team

Maak een afspraak

Wil jij aan de slag met jouw voedingspatroon? Vul onderstaand formulier in, dan neemt één van onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.