It’s all about balance

In de reis naar een gezond en gelukkig leven draait alles om het vinden van balans. Balans tussen fysieke en mentale gezondheid, tussen inspanning en ontspanning en tussen privé en werk. Is jouw balans verstoord? Dan uit zich dat in fysieke klachten, een tekort aan energie, mentale struggles en/of slaapproblemen. De specialisten van Gezondheidsgilde ondersteunen, motiveren en inspireren jou om de balans in je leven te herstellen en te behouden.

Gezondheid en geluk

De mate waarin jij gezondheid en geluk ervaart, hangt samen met hoe jij scoort op het totaalplaatje van je gezondheid. Beweging, voeding, slaap, maar ook rust, relaties en bewustzijn zijn onderdelen van dat totaalplaatje. Met ons balance wheel laten we zien welke aspecten in het leven invloed uitoefenen op hoe je je voelt. Samen met de specialist loop je alle onderdelen van dit balance wheel bij langs. Zo bepalen we het startpunt van jouw reis. Vervolgens stellen we realistische doelen en bieden we je de ondersteuning die jij nodig hebt op jouw unieke pad naar een gezond en gelukkig leven. 

Balance wheel

Relaties

Relaties spelen een bepalende rol in je gezondheid en beïnvloeden je geluksgevoel.

Relaties

Financiën

Financiële stabiliteit zorgt ervoor dat je gezondere keuzes maakt.

Meer lezen

Werk & Carrière

In de basis is werk goed voor je fysieke en mentale gezondheid en voor je welzijn, mits je de juiste balans weet te vinden.

Meer lezen

Intellectuele stimulans

Je hebt een bepaalde mate van intellectuele stimulans nodig. Of dat nu in je werk is, thuis of in je hobby.

Geluksvaardigheid

We streven allemaal naar geluk. Maar wat is het? En hoe kun je het beïnvloeden?

Creativiteit & Spel

Creativiteit helpt je om te gaan met veranderingen en slimme oplossingen te verzinnen.

Meer lezen

Bewustzijn & spiritualiteit

Spiritualiteit helpt je omgaan met stress en rustig te blijven in ingewikkelde situaties.

Rust

Door af en toe rust te nemen kan het lichaam herstellen van dagelijkse inspanningen.

Slaap

Slaap verlaagt stress, herstelt je lichaam en brein, verbetert je stofwisseling en verkleint de kans op chronische aandoeningen.

Meer lezen

Voeding

Voeding beïnvloedt je lichamelijke gezondheid, maar ook de gezondheid van je hersenen.

Beweging

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Het verkleint de kans op ziekte en draagt bij aan een langer en gezonder leven.

Meer lezen

De eerste stap

Verandering vraagt tijd, aandacht en geduld en begint met een eerste stap. Samen kijken we wat die van jou is. Om te kunnen starten met de reis naar een gezond en gelukkig leven, moet je bereid zijn de stappen te zetten die nodig zijn. De specialisten van Gezondheidsgilde ondersteunen, motiveren en inspireren jou om de balans in je leven te herstellen en te behouden. Zodat je de energie hebt om jouw dromen en doelen te verwezenlijken en de grip op je leven krijgt én behoudt. 

Beweging is de basis

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Daarom vormt beweging de basis van onze aanpak. Onder beweging verstaan wij trainen én revalideren. Concreet betekent dit dat we je een maatwerk programma bieden waarin je minimaal twee keer per week traint in een kleine groep met hoogwaardige persoonlijke begeleiding. De trainingen zijn volledig afgestemd op jouw lichaam en doelstellingen. Onze trainers hebben daarnaast de kennis en vaardigheden in huis om eventuele blessures direct te behandelen. Dat zorgt ervoor dat jij de oefeningen beter uitvoert en direct aanzienlijke vooruitgang boekt in je fysieke belastbaarheid in het dagelijks leven. 

Jouw persoonlijke gids

Het is ons ultieme doel om jou met regelmaat uit de ratrace van je leven te halen en inzicht te geven hoe jij jou leven zelf positief kunt beïnvloeden. Omdat een gezond en gelukkig leven meer vraagt dan bewegen alleen, krijg je van ons een persoonlijk document. Hierin staan de resultaten van de intake en beschrijf je jouw doelen. Daarnaast vind je hierin tips en adviezen over training, voeding, mindset, stress en slaap. Dit zijn algemene richtlijnen die voor nagenoeg iedereen werken. Merk je dat je op onderdelen meer begeleiding nodig hebt? Dan hebben we voor ieder aspect een specialist die jou voor dat specifieke vraagstuk intensiever kan begeleiden. 

“Balance is not something you find, it’s something you create.”